SOCIAL MEDIA

Millainen äiti on? Lapset vastaavat

5/12/2019
Mitä äiti aina sanoo sinulle? 
V: Ei saa tai että olet rakas 

O: Oot tosi rakas ja että ei saa temppuilla ruokapöydässä
Mikä tekee äitin onnelliseksi? 
V:
Teekutsut
O:
Kun halaa sitä
Mikä tekee äitin surulliseksi? 
V: Kun sanoo että kakka
O: Se että haukun sua
Miten äiti saa sinut nauramaan? 
V: Tuuttuut junalla
O: Kun sitä kutittaa tai kertoo vitsejä
Millainen äiti oli lapsena? 
V: Tyttö

O: Sellainen joka härnäsi Tintti-tätiä ja huijasi sen laittamaan nenään namin 
(......mittää en myönnä

Kuinka vanha äiti on?
V: 5 v
O: 140 v. Eiku.. 150v.
Kuinka pitkä äiti on?
V: *nousee penkille* näin.
O: Melkein kattoon asti
(asutaan ilmeisesti nukkekodissa)
Mikä on äitin lempipuuhaa?
V: Tietokone
O: Siivoaminen, vaikka me ei tykätä siitä (mistähän ihmeestä tälläinen mielikuvaXD)
Mitä äiti tekee kun et ole itse paikalla? 
V: Töissä tekemässä töitä
O: Hankkii rahaa
Jos äitistä tulisi tosi kuuluisa, niin minkäköhän takia? 
V: Sen takia et oot synttäreillä
O: Jos äiti myisi meidät niin äitistä tulisi kuuluisa (tapa tämäkin saada nimensä lehtiinXD)

Missä äiti on tosi hyvä?
V: Siinä kun annat mulle vauhtii
O: Siivoo ja rakentelussa
Missä äiti ei ole kovin hyvä lainkaan?
V: Maailmassa, ei se tiiä missä lentokoneiden paikka on (????)
O: Kiipeilee puissa tai puolapuilla tai katolle
Mitä äiti tekee työkseen?
V: Leikkii
O: Myy tikkareita, jäätelöö ja suklaata
Mikä on äitin lempiruoka?
V: Papuruoka
O: Kasvisruoka
Miksi olet ylpeä äitistä? 
V: Sen takii. Kun oot rakas.
O: Kun hyppäsit korkealta vaikka et uskaltanut
Jos äiti olisi sarjakuvahahmo, kuka hän olisi? 
V: Rinsessa
O: Ruskea ninja
Mitä sinä ja äiti teette yhdessä? 
V: Leikkii
O: Leikitään ja käydään kaupoilla
Mitä samaa sinussa ja äitissä on? 
V: Että rakastat
O: Molemmat tykkää kasvisruuista. Mä tykkään vähän mut en paljoo

Mitä eroa sinussa ja äitissä on? 
V: En oikein tiedä
O: Se että mä tykkään vähän lihasta ja sä et ollenkaan (ei pidä paikkaansa :D )
Mistä tiedät, että äiti rakastaa sinua?
V: Siitä. Kun rakastat mua.
O: Siitä kun se aina sanoo että oot rakas
Mikä on äitin lempipaikka minne mennä? 
V: Lombourgiini. "mikä se on?" En tiedä. Se missä on kallioo ja kanoja. "Ai Korkeasaari?" Niin, se Korkeasaari.
O: Toi tuoli


Onko teillä lapset vastannut johonkin vastaavanlaisiin? Jos on niin heitä linkki niin käyn lukemassa ja kommentoimassa <3

6 kommenttia :

  1. Voi ei nää oli iha hiuka liikkikset <3

    lily.fi/blogit/noora-emilia/

    VastaaPoista
  2. Siis just eilen haastattelin lapsilta nää samat kysymykset! :D Huomenna blogissa. ;)

    https://momistheblog.blogspot.com

    VastaaPoista
  3. Lapset ovat huikeita. Kiva postaus!!

    Tämä ei taas liity ylläolevaan mitenkänsä, mutta ajattelin että tänne on helpointa kirjoittaa. Eli, itseäni on jo pitkään jotenkin häirinnyt se, miten instagramissa monen käyttäytymistä ohjaa nykyään vaan ja ainoastaan se, miten saada itsensä mahdollisimman näkyville ja kuinka hyötyä omista seuraajistaan. Toki sitä on aina jollain tasolla tehty ja miksi ei saisi, mutta nykyään kun vaikka oman julkaisun näkyvyyden laajuus täytyy ikäänkuin ansaita ( =kuvat eivät näy automaattisesti kaikille seuraajille vaan esim. edellisen postauksen suosioon perustuen), niin sellanen tykkäysten kalastelu "muka vilpittömin keinoin" on jotenkin hermoja raastavaa :D Sehän selivää googlaamalla, miten omaa näkyvyyttä voi lisätä ja yksi keino on mm. kanssakäyminen suosittujen tilien kanssa. "Oot niin kaunis!" "Ihana kuva" jne kommentit tulee jätettyä sellaisille henkilöille, jotka voivat mahdollisesti tuoda seuraajia/sivukävijöitä itselle. Harvemmin tulee kommentointua 75 seuraajaa omaavalle yksityiselle tilille, koska se ei hyödytä itseä samalla tavalla, vaikka kuvat olisivat kuinka kauniita. Eli tässä yksi esimerkki siitä kuinka muka-aitoja nämä "Ah, upea outfit!!" kaikkien influenssereiden julkaisuihin ovat. Toinen mitä huomaan monien harrastavan on se, että jokaiseen kuvatekstiin täytyy lisätä jokin kysymys, jotta seuraajilta saisi mahd monta kommenttia --> jälleen lisää näkyvyyttä itselle. Kun kysymykset ovat luokkaa "Tuleeko susta vessan kansi aina jättää alas?:))" "Kuuluuko juusto kinkun alle vai päälle? :)" ja tasan tarkkaan voi tietää ettei kysyjää aidosti kiinnosta kymmenien ihmisen mielipide tähän juusto-asiaan, niin taas tulee olo teennäisyydestä ja siitä miten seuraajien aikaa halutaan viedä kommentteja kalastelemalla vain jotta oma tili voisi siitä hyötyä.

    En todellakaan ole sitä mieltä että se olisi aina väärin. On monia tilanteita, missä vaikka kuvatekstistä löytyvä kysymys on mielenkiintoinen ja kysyjää aidosti kiinnostaa seuraajiensa ajatukset. Mutta sen jotenkin huomaa että milloin se on vilpitöntä ja milloin taas täysin laskelmoitua. Ja juuri tällainen laskelmoitumisen lisääntyminen instagramissa on se mikä itseä harmittaa. Tiedän että instagram on monelle työ ja siinä omalla suosiolla on toki merkitystä. Mutta ehkä välillä olisi kiva ettei tapahtuisi niin alleviivatusti ja että aina käyttäytymistä ei ohjaisi se suosio/näkyvyys-kulma.

    Tämä ei ollut kohdistettu kehenkään yksittäiseen henkilöön, vaan ilmiöön jonka olen huomannut laajalti. Ja voi olla etten saanut oksennettua punaista lankaa ymmärrettävästi ulos mutta jos sait edes hiukan kiinni, niin mitä mieltä itse olet tästä ja oletko kiinnittänyt tähän mitään huomiota? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Vastaan nyt omasta näkökulmasta.

      Seuraan instassa niitä tilejä, mitkä itseäni jollain tasolla resonoi- oli se sitten inspiraatio, kauneus, tai arjen vinkit. Nämä tilit ovat kutakuinkin parinsadan seuraajan aina satojen tuhansien seuraajien tilejä ja kaikille kommentoin jos siltä tuntuu. Kommentoiminen kannattaa yleensä aina, niin isoille kuin pienille tileille jos haluaa sitä näkyvyyttä ajatella ja tietysti varmasti kaikki somea edes jollain tasolla työkseen tekevät kommentoivat myös sen takia. Se ei kuitenkaan pois sulje sitä, etteikö kommentti voisi olla tarkoitettu ja aito :)

      Itsehän käytän myös kuvateksteissä kysymystä, mulle on tärkeää olla vuorovaikutuksessa seuraajien kanssa- oli ne sitten turhanpäiväistä jutustelua tai diipimpää pohdintaa. Ja Instagramin algorytmi toimii niin, että mitä enemmän tykkäyksi & kommentteja sitä laajempi näkyvyys niille omille seuraajille. Mitä järkeä on julkaista kuvaa, jos se ei tavoita edes viidesosaa omista seuraajista jotka sun tiliä haluaisi katsella? Kyllä musta on myös seuraajien etu, että somettaja näkee tämän eteen vaivaa :)

      Mä en osaa arvioida kuka kommentoi vain lämpimikseen ja kuka myös samalla tarkoittaa sitä kehuaan. Eikä oikeastaan hirveämmin ole kiinnostanut koska ei se ole multa pois. Ja mitä tulee vielä tohon miksei pienempien kauniiden tilit saavuta yhtä paljon kommentointia- en usko että siihen liittyy hyötyasetelma vaan puhtaasti se, että pienemmillä tileillä myös tavoitettavuus on pienempi ja aika pieni prosentti seuraajista kuitenkaan jaksaa kommentoida tai aina painaa sydäntäkään. Se kysymys kuvatekstissä voi osalle olla madaltava tekijä, joten pienille tileille suosittelen yhtälailla sitä sekä jos haluaa mahdollisimman useat oman kanavan seuraajat tavoittaa niin tarkkailla sitä oman kanavan ajallista aktiivisuutta.

      Mutta, kiitos mielenkiintoisesta keskustelun avauksesta! =)

      Poista

Kiva, jos jätät jäljen käynnistäsi ♥