SOCIAL MEDIA

MUUTAMA RUOKAVINKKI

11/03/2014
Heh. Olen todennut, että en ole mikään keittiönkuningatar joka loihtii viiden tähden illallisia. 
Olen enemmän sellainen perushöttöä ja hienoja kuvia kokki. 
Näitä saavutuksia instagrammissa jakaessani on muutamat kysyneet reseptiä jakoon ja no miksei. 
Ydinfysiikasta, glamourista, gourmetpöperöstä ja kulinaarisesta elämyksistä nää on kaukana, mutta hyvää ja helppoa on, sen voin taata ;)




IMG_7070

Resepti täältä

4 kpl kanan rintafileitä
          vehnäjauhoja
          kananmuna
          korppujauhoja
          suolaa ja mustapippuria

Tomaattisalsa
          kirsikkatomaattirasia
3 kpl salottisipulia
        2 valkosipulinkynttä
           kourallinen tuoretta basilikaa
           oliiviöljyä
1-2     palloa mozzarellaa


Bataattilohkot
        1 iso bataatti
           oliiviöljyä
           mausteita
   
Sekoita yhteen kuppiin jauhot, suola ja mustapippuri, toiseen kananmuna ja kolmanteen laita korppujahoja.
Leikkaa kanan rintafileet halki mutta ei kokonaan. "Avaa" filee. Kastele jauhosekoituksessa, sen jälkeen kananmunassa ja viimeisenä korppujauhoissa. Paista pannulla oliiviöljyssä niin, että saavat väriä, laita odottamaan lautaselle.

Tässä välissä laitoin kanan kaveriksi bataattilohkoja niinkin simppelillä reseptillä kuin: Kuori, pilko, heitä vuokaan, lorauta öljyä (reippaalla kädellä) ja mausta. Tähän sopisi vaikka mitkä mausteet timjamista basilikaan mutta me tyydyttiin tylsästi maustamaan vain grillimausteella. Uuni 200 ja noin vartti, älä anna kypsyä liikaa.

Takaisin kanojen pariin. Pilko tomaatit puoliksi, silppua sipulit ja murskaa valkosipulit.
Paista kaikki oliviiöljyssä ja heitä joukkoon kourallinen tuoretta basilikaa.
Laita salsaa reilusti jokaisen fileen päälle ja kruunaa mozzarella siivuilla (ja halutessasi parmesaanilla). Ota bataatit pois ja heitä kanat uuniin (samaan asteeseen) niin pitkäksi ajaksi, että juusto sulaa.

Syö.




10749499_10202937877748765_1512868129_ns


 3-4 kpl porkkanaa
            1 iso bataatti
             täysmaitoa
             voita
             suolaa

Kuori ja pilko vihannekset ja heitä kattilaan kiehumaan, odota kypsymistä.
Valuta vedet pois, heitä loraus maitoa ja lisää voita ja suolaa oman maun mukaan. Soseuta.

Kalan voi maustaa oman maun mukaan, meillä käytetään yleensä pestoa/fetaa/tomaatteja ja/tai cremeä,
mutta nyt päädyin maustamaan ihan vain suolalla ja sitruunapippurilla;)



10748868_10202937877468758_979538572_n


Resepti täältä

400 g   jauhelihaa
2 kpl    sipulia
3 dl      riisiä pitkäjyväistä
1 tl       suolaa 
5 dl      vettä
1 kpl    lihaliemikuutio
2 tl       juoksevaa hunajaa
1 tl       kokonaisia rosepippuria
1 kpl    kesäkurpitsa
2 kpl    tomaattia
              lisäsin itse vielä fetaa

Rasvaa vuoka ja lisää riisit. Lämmitä vesi, lisää rosepippurit, suola, hunaja ja lihaliemikuutio. Sillä aikaa kun riisi turpoaa uunissa, paista jauhelija ja lisää sipulit joukkoon.

Nosta vuoka uunista, lisää jauhelihasipuliseos sekä pilkottu kesäkurpitsa, sekoita mutta älä vaahdota. Laita päälle siivutetut tomaatit ja halutessasi fetaa. Lykkää vuoka takaisin uuniin ja anna olla noin 30-40 min. 
Tarkista välillä, ettei pääse kuivumaan ja lisää lihalientä (vettä) tarvittaessa.

Syö.

2 kommenttia :

Kiva, jos jätät jäljen käynnistäsi ♥